Ons verhaal

Natuurlijke producten voor lichaam, geest en thuis. Goed voor de gevoelige huid, gemaakt voor iedereen.

Wij creëren onze producten met alleen de beste en meest duurzame elementen uit de natuur. Alle huid- en selfcare producten zijn natuurlijk, worden in Nederland gemaakt en komen in vier hemelse geuren. Lees hieronder het verhaal van oprichtster Annemarie Sturkenboom.

"Meer dan 7 jaar geleden begon ik met het ontwikkelen van SOAPSTAR toen mijn beste vriendin plotseling allergisch werd voor synthetische toevoegingen in huidverzorgingsproducten. Producten die beloofden goed voor haar te zijn, maakten haar ziek. 

Ik vond het raar dat juist een selfcare-routine, die draait om verzorging, zo vol kon zitten met ingrediënten die ons kunnen schaden. Daarom lanceerden we in 2020, na jaren van ontwikkeling, focusgroepen en enquêtes, onze eerste producten.

Sinds we SOAPSTAR hebben gelanceerd, is de wereld snel veranderd. We hebben ons leven vereenvoudigd, raakten gewend aan onze natuurlijke schoonheid en openden onze armen voor meer warmte en (zelf)liefde - in plaats als een gek rond te rennen. En, nog belangrijker, we kopen steeds minder en denken bewuster na over onze aankopen. Dit komt zowel onze gezondheid als de planeet ten goede.  

Bij SOAPSTAR draait het om goed voor onszelf, onze geliefden en onze omgeving te zorgen; integriteit is de kernwaarde die ons merk drijft. We streven ernaar onze organisatie en producten puur en transparant te houden. SOAPSTAR is er niet alleen voor mensen die het dichtst bij ons staan. We zijn er voor iedereen. 

Natuurlijke ingrediënten

Ken je die diepe, krachtige visualisaties van hoe je het beter wil doen terwijl je onder de douche staat? Wíj willen het beter doen door hoogwaardige huidverzorgings- en lifestyleproducten aan te bieden met een ingrediëntenlijst zonder onnodige toevoegingen. 

We maken alle SOAPSTAR producten met natuurlijke ingrediënten. Onze huidverzorgingslijn bevat bijvoorbeeld inuline, natuurlijke parfum en kwalitatieve oliën en is vrij van palmolie of andere onnodige synthetische toevoegingen. Onze lifestyle producten—de diffuser en scented candle—zijn even zo natuurlijk. 

Zo’n natuurlijke aanpak vinden wij namelijk het allerbelangrijkst; voor jou, voor onszelf en voor onze omgeving. 

Hemelse geuren

Specifieke geuren kunnen verschillende emoties oproepen en ons terugbrengen naar een bepaalde herinnering of gebeurtenis. De geur van lavendel, bijvoorbeeld, herinnert mij aan zomers die ik doorbrachtin het zuiden van Frankrijk met mijn moeder. 

Onze producten zijn verkrijgbaar in vier geuren, elk vernoemd naar een ster in het universum die perfect past bij de gebruikte elementen. Antares combineert het frisse bergamot en de houtachtige scherpte van de jeneverbes. Deze geur is vernoemd naar de ster die als helder hart aan de hemel staat in het sterrenbeeld Schorpioen. Cybele, de moeder van alle goden, en onze gelijknamige geur verenigt de uitgesproken aroma’s van sinaasappel, gember en accenten van lavendel voor een uitgesproken geur. De derde geur draagt de naam van Moeder Aarde, Gaia. Het aardse, houtachtige aroma van oudh en patchouli geeft energie en brengt je geest tot rust. De diepe, zoete aroma’s van onze laatste geur, Aglaea, met vanille en sandelhout, houden je vast en nemen je mee. 

Bedachtzaam

Wij zijn er voor degenen die enthousiast worden van een wandeling in een bos nadat het regende of die in het diepe durven te springen. Zij die verder kunnen kijken dan de oppervlakte om te zien wat er écht gebeurt—en die niet bang zijn voor wat uitdaging. 

We vinden het niet alleen belangrijk dat je weet waaruit onze producten bestaan, we willen ook dat je weet wat we doen om echt iets te veranderen.

Onze huidverzorging en lifestyle producten worden geleverd in duurzame verpakkingen van gerecyclede materialen. Zo voorkomen we verspilling van grondstoffen en belasten we het milieu zo min mogelijk. Om zo dicht mogelijk bij onze eigen natuur te blijven, worden alle producten in Nederland geproduceerd. Daarnaast is ons hoofdkantoor energiezuinig en is ons transport CO2-neutraal. 

We willen het niet alleen beter doen; we moeten wel. Ons leven hier is heilig en loze beloftes zijn niet ons ding. Wij willen bijdragen aan een betere wereld. Ook al weten we dat dit slechts het begin is, onze keuzes zijn weloverwogen en bewust. Doe je mee?"

Annemarie Sturkenboom

Founder SOAPSTAR