Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang GRATIS levering op je eerste order.

Gratis levering in Nederland vanaf €70,-

Vandaag voor 14.00 besteld = morgen geleverd

Selfcare met Natalie Hauman - In gesprek met de vrouw achter Thuùla Havens.

Selfcare met Natalie Hauman - In gesprek met de vrouw achter Thuùla Havens.

SOAPSTAR praat met de vrouw achter Thuùla Regenerative Farming en Thuùla Havens in Zuid Afrika, over gelukzalig dagdromen, moeder zijn en balans vinden in het dagelijks leven.

"Kijkend naar het concept schoonheid, voor mij is dat wat je van binnen doet, vanuit je ziel doet, dat straalt naar buiten. Ik geloof dat dat echte schoonheid is. Iemand die volledig authentiek leeft. Voor mij begint echte “Selfcare” met zelfliefde."

Ik ben altijd een dromer geweest (waarschijnlijk door mijn Vissen-energie) en was constant aan het dromen en creëren als jong kind. De natuur heeft mij sinds mijn kindertijd troost geboden, me geïnspireerd en verrijkt op manieren die niets anders kon. Ik deed het goed op school en blonk uit in sport, maar wist altijd dat ik iets creatiefs wilde doen na mijn schooltijd.

Mijn man en ik groeiden allebei op in deze regio. We ontmoetten elkaar op jonge leeftijd op school en toen we ongeveer 19 waren, verhuisde mijn man naar Frankrijk om een professionele rugbyspeler te worden. Uiteindelijk voegde ik me bij hem toen ik 21 was, we woonden daar ongeveer twaalf jaar tijdens de carrière van mijn man en kregen daar onze dochters. Het plan was altijd om uiteindelijk terug te keren naar Zuid-Afrika. Mijn man had de ambitie om het bedrijf van zijn vader over te nemen en hier te komen boeren. We hadden altijd al accommodatie hier, dus alles ontwikkelde zich langzaam. Door covid duurde het natuurlijk wat langer dan gepland, maar we hebben eindelijk onze Thuùla-droom gelanceerd.

Ik heb een paar projecten gedaan in Frankrijk, maar pas toen we terug naar Zuid-Afrika verhuisden, dompelde ik me volledig onder in interieurontwerp. Ik geniet nu van een mix van creatieve projecten. Met Thuùla Havens krijg ik de kans om mezelf creatief uit te drukken en een verscheidenheid aan ideeën tot leven te brengen. Mijn visies voor het exterieur van het grotere huis werden tot leven gebracht door een architect, terwijl ik al het interieurontwerp en de renovaties van Little Haven deed.

Met een passie voor natuur en haar behoud, heeft mijn man regeneratieve landbouw omarmd - een aanpak van landbouw die milder is voor het milieu. In plaats van sterk afhankelijk te zijn van pesticiden of meststoffen, werkt deze meer holistische methode samen met natuurlijke processen om gezonder fruit te produceren zonder concessies te doen aan de inspanningen voor natuurbehoud. Hij ziet duurzaamheid als zowel een oplossing op zich als een uiting van vriendelijkheid naar toekomstige generaties van onze planeet.

 

"Hoewel ik soms probeer niet meteen te reageren, kalm te blijven en met de stroom mee te gaan, werkt dat helaas niet altijd. Over het algemeen probeer ik me te focussen op de goede dingen die uit een moeilijke situatie kunnen voortkomen."

 

Voor mijn man en mij is het jongleren met Thuùla, het gezinsleven en onze twee jonge dochters een hele balansact. Maar sinds we de renovaties hebben voltooid om dit paradijsachtige toevluchtsoord te creëren, verloopt het veel soepeler dan verwacht. Meer tijd hebben voor mijn meisjes brengt vreugde, ondanks het hectische rijden dat hoort bij het buiten de stad wonen, maar uiteindelijk komt het neer op tijdsplanning en het vinden van balans. Wonen in deze vallei en deze prachtige omgeving hebben, is het zo waard en ik hou van elk aspect ervan.

Mijn dochters elke ochtend naar school brengen geeft me daarna gelukzalige momenten van stilte, en ik gebruik die tijd voor activiteiten zoals yoga, wandelen in de natuur of simpelweg mediteren met een van mijn favoriete geurkaarsen. Mijn dagelijkse routine helpt om de balans gedurende de dag te bewaren; als ik het soms oversla, merk ik hoe uit balans mijn energie voelt. Het is dus belangrijk voor mij om die tijd voor mezelf te hebben in de ochtenden en mezelf te aarden. Waar mogelijk - meestal één of twee keer per week - is zwemmen in de oceaan ook onderdeel van deze routine. Ik hou ervan om na een duik de Soapstar lichaamsolie te gebruiken voor mijn huid en haar, als mijn huid nog een beetje vochtig is. Er is iets aan het duiken in water en daarna voor mijn lichaam zorgen dat zowel mijn lichaam als mijn geest verjongt.

Ik ben een zeer intuïtief persoon en soms bevind je je in lastige situaties. Ik geloof in het aangaan van die paden met intuïtieve inspiratie. Hoewel ik soms probeer niet meteen te reageren, kalm te blijven en met de stroom mee te gaan, werkt dat helaas niet altijd. Over het algemeen probeer ik me te focussen op de goede dingen die uit een moeilijke situatie kunnen voortkomen.

Kijkend naar het concept schoonheid, voor mij is dat wat je van binnen doet, vanuit je ziel doet, dat straalt naar buiten. Ik geloof dat dat echte schoonheid is. Iemand die volledig authentiek leeft. Voor mij begint echte zelfzorg met zelfliefde.

Moeder zijn is een van de grootste geschenken van het leven, maar het komt niet altijd gemakkelijk. Er zijn dagen dat niet alles zo soepel verloopt als je zou willen en je je down kunt voelen, maar aan het eind van de dag ben ik altijd hun voorbeeld. Als dagen niet verlopen zoals gepland, is er gewoon zijn en steun bieden het belangrijkste. Het leven kan moeilijk zijn en we hebben soms de neiging om ons aan te passen of kleine veranderingen aan te brengen om erbij te horen, maar ik hoop echt en wil dat ze hun ware zelf blijven.

Terugverhuizen naar Zuid-Afrika heeft me meer gemeenschappelijke steun gegeven in de vorm van de familie van mijn man en een hechte ondersteuningsgroep van vrouwelijke vrienden in de buurt. Ik leef echt mijn droom en alles wat ik voor de toekomst wil, is gewoon in vreugde en vrede leven, dichtbij de oceaan met de mensen van wie ik het meest hou.

Vorige post
Volgende post